Waar kun je de opleiding Journalistiek volgen?

Waar kun je de opleiding Journalistiek volgen?

HomeArticles, FAQWaar kun je de opleiding Journalistiek volgen?

Universitaire opleiding zijn te vinden in: Leiden (Universiteit Leiden), Groningen (Rijksuniversiteit Groningen), Rotterdam (Erasmus Universiteit Rotterdam), Nijmegen (Katholieke Universiteit Nijmegen). Verder zijn er verschillende cursussen om journalist te worden.

Q. Is Journalistiek numerus fixus?

De numerus fixus voor de opleiding Journalistiek is voor het studiejaar 2017-2018 per direct komen te vervallen. De aanmelddatum van 15 januari verschuift daarmee naar 1 mei 2017. Anders dan bij de andere opleidingen werd in Utrecht de numerus fixus de afgelopen jaren helemaal of nagenoeg behaald.

Q. Hoe lang duurt de opleiding Journalistiek?

De bachelor-opleiding Journalistiek duurt vier jaar. Aan het eind van deze vier jaar heb je ervaring opgedaan via stages en ken je de arbeidsmarkt voor journalistieke en communicatiefuncties behoorlijk goed.

Q. Welke vakken krijg je bij HBO Journalistiek?

Ook werk je aan de techniek, zoals monteren, cameravoering, kennis van audioapparatuur en vormgeving. Andere vakken en onderdelen die je dit eerste jaar volgt zijn: taalbeheersing, economie, onderzoek, communicatiewetenschap, politiek, Engels, mediatechniek en studiebegeleiding.

Q. Wat leer je op de opleiding Journalistiek?

Tijdens je studie leer je alles wat je als veelzijdig journalist nodig hebt, zoals schrijven, interviewen, fotograferen en radio en televisie maken. De opleiding heeft een nauwe band met de praktijk. Alles wat je leert, kun je meteen in de praktijk toepassen.

Q. Wat is een journalistieke opleiding?

De hbo bachelorstudie Journalistiek is gericht op journalistieke werkzaamheden. Je houdt je bezig met (de achtergronden van) nieuws. Journalisten produceren hun tekst- en beeldmateriaal via radio, televisie, dagbladen, tijdschriften, via internet en ook steeds meer multimediaal en crossmediaal. …

Q. Welke bachelor voor Journalistiek?

De bachelor Media en cultuur leidt studenten op voor toekomstig werk op het gebied van film, televisie, nieuwe media, journalistiek en culturele instellingen.

Q. Wat is het belang van journalisten?

Een journalist of journaliste is een beroepsbeoefenaar die nieuwsfeiten verzamelt over recente gebeurtenissen van algemeen belang, die deze feiten onderzoekt of analyseert en daarover publiceert in een actueel (nieuws)medium. Ook kan journalistieke bronbescherming nodig zijn.

Q. Waarom opleiding Journalistiek?

Waarom deze studie De kennis, onderzoeksvaardigheden, het analytisch vermogen, de journalistieke vaardigheden en de focus op ondernemerschap die je in deze master ontwikkelt, maken je flexibel en multi-inzetbaar. Studenten vormen een hechte community en weten hoe ze zich op de arbeidsmarkt moeten richten.

Q. Welke master na journalistiek?

Doorstuderen na je diploma?

  • Master Data Driven Design (HU)
  • Master Journalistiek en Nieuwe Media (Universiteit Leiden)
  • Duale master Journalistiek en Media (Universiteit van Amsterdam)
  • Master Media en Journalistiek (Erasmus Universiteit Rotterdam)

Q. Wat kan je doen met media en cultuur?

Afgestudeerden in Media en cultuur kun je terugvinden als beleidsmedewerker cultuur, docent, dramaturg, redacteur, manager van een toneelgezelschap, organisator van filmfestivals en recensent.

Randomly suggested related videos:

Waar kun je de opleiding Journalistiek volgen?.
Want to go more in-depth? Ask a question to learn more about the event.